Osteopatische kinderclinic in Gilze-Rijen

Sinds enkele jaren worden er één keer in de maand baby's en kinderen behandeld in de clinic van Still Kids. Vaak gebeurd dit door verschillende gediplomeerde osteopaten tegelijkertijd, wat een zeer ontspannen uitwerking heeft op de kinderen.
Sinds januari 2015 is de clinic gevestigd in het osteopatische specialisten centrum van PRO Osteo in Rijen.

Op deze bijzondere locatie worden baby’s en kinderen vaak gezamenlijk door verschillende gediplomeerde osteopaten behandeld, wat een zeer ontspannen uitwerking heeft op de kinderen. Met het concept, waarbij meerdere osteopaten gezamenlijk en gelijktijdig meerdere kinderen behandelen, is veel ervaring opgedaan in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. 

Het concept blijkt een zeer goede uitwerking op kinderen te hebben, waardoor kinderen nog meer baat hebben bij de osteopatische behandeling. De clinic van STILL KIDS is een behandelcentrum waar ieder kind desgewenst terecht kan voor passende osteopatische hulp. 

De leiding van het centrum is in handen van osteopaten met een ruime ervaring in het behandelen van kinderen. Omdat alle behandelende osteopaten zijn aangesloten bij het Nederlandse Register voor Osteopathie, kan de nota worden ingediend bij uw ziektekostenverzekering. De opbrengsten worden benut om diverse STILL KIDS projecten te initiëren en continueren. Zo wordt osteopathie aan specifieke kinderdoelgroepen (zoals kinderen met een handicap) aangeboden en voorlichting gegeven aan hulpverleners en andere professionals. 

De clinic staat open voor alle kinderen met zeer uiteenlopende klachten. Zoals al eerder gesteld worden tal van problemen behandeld. Er is aandacht voor de pasgeborenen met hun specifieke problemen zoals veel huilen, voorkeursligging, darmkrampjes, reflux en huidproblemen. Bij het opgroeiende kind worden problemen zoals astma, oorontstekingen, hoofd en buikpijnen, leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, slaapproblemen en dergelijke behandeld. 

Vaak is osteopathie ook effectief als ondersteuning van een medische behandeling bij ernstige ziektes of bij kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Mooie resultaten worden behaald bij het kind dat volgens de ouders niet lekker in zijn vel zit en waar geen aanwijsbare medische oorzaak voor gevonden wordt.