KISS en KIDD Syndroom

KISS staat voor Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie. De meest voorkomende klacht is de ouders vertellen dat de baby of het kindje zijn hoofd niet in alle richtingen kan bewegen. Omdat er in het hoge gebied van de nek veel belangrijke centra liggen voor onder andere onze motoriek, zintuigen, de regeling van het keel- en mondgebied en de organen hebben stoornissen van de beweeglijkheid van de hoge nek veel gevolgen voor het kind. 

De osteopaat zal in zijn onderzoek kijken of de beweeglijkheidstoornis in de nek op zich staat of dat deze een gevolg is van andere stoornissen elders in het lichaam zoals de buik, de borstkas of de schedel. Wanneer de stoornissen in de beweeglijkheid van de rest van het lichaam zijn hersteld en de nek nog steeds niet goed beweegt, dan zal de osteopaat met milde, niet manipulatieve technieken de beweeglijkheid herstellen. Omdat de technieken van de osteopaat zo mild zijn gebeurt dit zonder enig risico voor het kind.

KIDD staat voor Kopgewrichten Invloed bij Dyspraxie en Dysgnosie. Kinderen die last hebben van het KIDD syndroom staan meestal bekend om hun stuntelig gedrag. Ook hebben ze vaak last van hoofdpijn(chronisch), hebben ze leerproblemen op school, last met concentratie en dergelijke. Ter hoogte van onze hersenstam komt informatie uit ons evenwichtsorgaan, onze hoge nek en onze ogen samen. Ook is de hersenstam verantwoordelijk voor de sturing van de ogen en plaatst de hersenstam ons hoofd en evenwichtsorgaan op een juiste manier in de ruimte. Stoornissen in de hoge nek, in de schedelbasis of in andere delen van ons lichaam storen het functioneren van de hersenstam en geven daardoor vaak klachten ten aanzien van de motoriek, co√∂rdinatie ,concentratie en leren tot gevolg. 

De osteopaat onderzoekt waar de verstoring in de beweeglijkheid vandaan komt en tracht dit middels milde behandelingen te hestellen.