Buikpijn, obstipatie en diarree

Buikpijn bij kinderen komt op dit moment veel voor. Wij als osteopaten zien veel kinderen met buikpijn klachten in onze praktijk. De klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen obstipatie, diarree, veel lucht in de buik en krampen symptomen zijn die wijzen op buikpijnklachten. Voor kinderen is het vaak moeilijk aan te geven waar ze last hebben. Ook hier zijn vaak geen duidelijke oorzaken aan te wijzen.

Wat we eten, vertelt wie we zijn! Kinderen eten tegenwoordig veel suikers en vet. Ook vet wordt omgezet in suikers. Voor onze darmen is dit een slechte zaak daar het natuurlijke evenwicht van bacteriƫn, die in onze darmen leven, verstoord wordt. Hierdoor neemt onze afweer af en zijn we ook gevoeliger voor o.a. infecties. Ongeveer 80% van ons immuunsysteem ligt in onze darmen.

Ook kunnen blokkades in de onderrug door een val invloed uitoefenen op het funktioneren van het darmsysteem. Zo ook blokkades van het middenrif en bovenste nekregio.

Voor een osteopaat zijn er naast een eventuele voedingscorrectie genoeg aangrijpingspunten om de darmproblematiek te verbeteren en op te lossen. Als de darmen van het kind goed functioneren dan zal het fitter en vitaler worden.